Vraag een offerte aan

Bel ons voor meer info!

06 – 20 00 96 33

Vraag een offerte aan

Bel ons voor meer info!

06 – 20 00 96 33

Kalkstuc

Sgraffito & Fresco

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Soort Kalkstuc: Sgraffito

Sgraffito is een eeuwenoude kunst. Vooral in de 16e eeuw tijdens de Renaissance werd sgraffito in Italië en omstreken al gebruikt. Deze Kalkstuc is één van de stijlen die wij aanbieden.

Sgraffito is een specifieke decoratiewijze waar wij van Deltapleister in voorzien. Het is een techniek waarbij in verschillende kleuren pleisterlagen wordt getekend. Met deze techniek kunnen wij mooie figuren en silhouetten maken. Je kunt de kwaliteit van het werk zien op de afbeeldingen op deze pagina.

De originele sgraffito wijze, waarbij de kleuren in aparte stuclagen zitten verwerkt. De meeste sgraffito van dit soort sgraffito werken bestaan uit twee lagen. Sommige sgraffito werken bestaan ook uit drie of meer lagen.
De ondergrond moet goed vocht kunnen absorberen. Een voorbeeld hiervan is een bakstenen ondergrond. De dunne pleisterlagen krijgen elk hun eigen kleur. Elke laag zal ruw gemaakt moeten worden om de volgende laag te laten pakken. Het is vermeldenswaard dat de gekleurde laagjes afhankelijk zijn van de korrelgrootte in de mortel en van het gewenste effect.


Nadat alle lagen zijn opgebracht, wordt in het droge buitenste laagje de gewenste tekening aangebracht. Daarna krassen wij de lijnen uit tot de gewenste diepte en kleuren we het in. Elke gekrast lijntje moet aangebracht worden in een hoek van 45 graden. Dit heeft als doeleinde om het regenwater die er op valt, af te kunnen voeren.
Wilt u ook een prachtig sgraffito werk laten aanbrengen door ons? Schroom dan niet om in contact met ons te treden. Wilt u weten wat u kwijt bent aan een sgraffito werk? Vraag dan gerust een offerte aan via onze offertepagina.

Fresco

Een fresco is een muurschildering die aangebracht wordt op een natte, verse pleisterlaag. Doordat er geschilderd wordt op een verse pleisterlaag wordt deze techniek in het Italiaans “a fresco” genoemd. De muur of het object waar de schildering op wordt aangebracht, wordt ingestreken met een specifieke pleisterlaag. Terwijl deze nog nat is, worden de omtrekken van de voorstelling eerst met bijvoorbeeld houtskool op de muur aangegeven en daarna met penseel en in water opgeloste pigmenten op de natte kalk aangebracht, dus niet met verf waarin bindmiddel zit.

Wilt u ook een prachtige fresco aan laten brengen door Deltapleister? Neem dan direct contact met ons op.

Deltapleister | Sierstuc, leemstuc & meer!

Bel direct naar:

06 – 20 00 96 33