Vraag een offerte aan

Bel ons voor meer info!

06 – 20 00 96 33

Vraag een offerte aan

Bel ons voor meer info!

06 – 20 00 96 33

Leemstuc

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Leemstuc

Leemstuc is een solide afwerking voor de binnenmuren. Deze stuc bestaat voornamelijk uit zand en klei en bevat geen chemische toevoegingen of iets dergelijks. Het heeft een bruinige kleur. Leemstuc droogt krimpvrij op en is dampdoorlatend. Voor de finish van het leemstucwerk wordt er een gekleurde bovenlaag aangebracht.
Deze Stucsoort heeft een vochtregulerende werking. In woningen die slecht geventileerd zijn en opgebouwd zijn met materialen die slecht het vocht reguleren is het effect van deze stuc goed te zien. Het overtollige vocht in een ruimte wordt door de stuclaag goed opgenomen en wordt bij drogere omstandigheden weer aan de lucht afgestaan.

Een wand van leemstuc blijft goed koel in de zomer en behoud warmte in de winter. Een leemstucwand zorgt ook voor een akoestisch effect, hierdoor is het geluiddempend. Dit is met name prettig als u in een gehorige woning woont. Bij het stucen kun je eventuele scheurtjes in de muur met een natte spons vereffenen.
Deze stuc kan je meer uitstraling geven voor een levendigere uitstraling of voor een open interne structuur. Zo kan je onder andere: stro, hennep, vlas of houtvezels toevoegen. Verder zijn er speciale kleurtonen verkrijgbaar voor stucsoort. Deltapleister werkt ook nauw samen met Oskam v/f, fabrikant van Nederlands leem, te Lekkerkerk.

Meer weten over wat leemstuc inhoud en wat onze werkwijze hierbij is? Neem dan gerust contact met ons op per e-mail of telefoon. Wij hopen u weldra van dienst te kunnen zijn.
Voor een prijsopgave kunt u ook geheel vrijblijvend een online offerte opvragen via onze offertepagina.

Deltapleister | Sierstuc, leemstuc & meer!

Bel direct naar:

06 – 20 00 96 33